Vlaggenwedstrijd

Vlaggenwedstrijd

Traditiegetrouw spelen we ieder jaar op Koningsdag de vlaggenwedstrijd. 

Elke speler krijgt aan het begin van zijn ronde een vlaggetje mee waarop zijn of haar naam staat. De vlaggenwedstrijd wordt gespeeld met volledige handicap verrekening. Als een speler op basis van zijn handicap bijvoorbeeld 24 slagen krijgt op onze par 71 baan, dan mag de speler dus 24 + 71 = 95 slagen doen. Met gebruikmaking van dat aantal slagen probeert elke speler zover mogelijk in de baan te komen. Elke hole moet afgemaakt worden door de bal in de hole te putten.

Nadat de speler zijn slagen (in dit voorbeeld 95) heeft gebruikt plaatst hij zijn vlag. Degene die aan het einde van de wedstrijd het verste is gekomen, is de winnaar. Het kan dus gebeuren dat spelers door spelen tot 19de of zelfs 20ste hole.

VLAGGENWEDSTRIJD

Verslag Vlaggenwedstrijd 2022

Het was een gezellige drukte op Koningsdag met wel 48 deelnemers. Veel deelnemers arriveerden in het oranje wat meteen een feestelijk tintje aan de wedstrijd gaf. Wat ook feestelijk was, was de ontvangst door ForeAll met een koninklijke tompouceje of …..zoentje bij de koffie.

In een oranjezonnetje speelden we totdat onze slagen op waren. Voor de een was dat wat eerder dan voor de ander. Op hole 18 komen was al een hele prestatie. De vlaggetjes van Paul van de Werf en Lars Willems eindigden zelfs in de vlag van hole 18. Maar baas boven baas, er waren twee golfers die zelfs op hole 19 mochten afslaan. Daarbij kwam de bal van Ad van Haaren net iets verder dan die van Arie Douwes. Ad was dan ook de uiteindelijke winnaar.  Nagenietend op het terras van de andere hole 19 hoorden we weer verhalen over heroïsch uitgeholede puts en dramatisch verlopen holes. Het blijft leuk: golfen. De uitslag:

  1. Ad van Haaren
  2. Arie Douwes
  3. Lars Willems

Longest Heren: Rob Ross, Longest Dames: Ingrid Verbakel, Neary Heren: Ben Verschuren, Neary Dames: Anke Eijkens.

Vragen

Heb je vragen over deze wedstrijd? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissie door een e-mail te sturen naar wedstrijdcie@golfclublandgoednieuwkerk.nl of neem telefonisch contact op met de wedstrijdleiding te weten: 

  • Paula Wagemakers (06-15460655) 
  • Coby Jonker (06-40490587)
Pagina inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.