Presidentscup

Presidentscup

Ieder jaar staat de prestigieuze Presidentscup op de activiteitenkalender. Een aloude traditie op onze golfclub, waarbij je tegen de president/voorzitter van de club speelt.
Iedereen heeft kans om te winnen en om zijn of haar naam op het bord te laten verschijnen.

Hoe kun je nu winnen van onze huidige President, voorzitter Richard ter Beek?
Richard speelt met zijn marker een ronde van 18 holes op onze mooie golfbaan. Zo bepaalt hij de PAR van de baan. Dit is met handicapverrekening. Maakt hij bijvoorbeeld een 6 op een par 4 en krijgt hij 1 slag op die hole, dan wordt de par 5. Krijgt hij daar 2 slagen mee, dan blijft de par 4.

Tijdens de Presidentcup ligt de “voorzittersPAR” bij de green. Als je op de green aankomt zie je wat de par van die hole is en vergelijk je dat met jouw netto score (bruto score – aantal handicapslagen op die hole).
Doe je het beter dan onze voorzitter, dan win je de hole (+), heb je even veel slagen nodig dan halveer je de hole (0) en heb je meer slagen nodig dan verlies je de hole (-). Na 18 holes trek je het aantal minnen af van het aantal plussen en heb je je eindscore.
Diegene met de hoogste score wint uiteindelijk en verdient eeuwige roem en vermelding op het kampioenenbord. Wie wil dat nu niet!

Dit jaar vindt de Presidentscup plaats op zaterdag 26 augustus 2023.

Presidentscup 2022

Zaterdag 27 augustus 2022 stond al vanaf het begin van mijn aantreden als voorzitter van onze mooie club in mijn agenda. Hier kon ik echt niet ontbreken en ik was dan ook razend nieuwsgierig omdat het dus mijn eerste zou zijn. Het zou een enorm leuke dag worden

Maandag 15 augustus was het dan zover; samen met Martijn en Ton zou ik mijn ronde gaan lopen die als maatstaf zou gaan gelden. Nu ben ik niet echt gewend om 18 holes te lopen en dat bleek later ook wel. De eerste 9 holes loop ik erg vaak en het resultaat mocht er zijn al zeg ik het zelf. Met een netto score van 36 (handicap 21.4) en met o.a. een par op 3-5 en 9 en bogeys op 7 en 8 was de voorspelling dat men het hier moeilijk zou krijgen. En dat bleek ook wel, ik ben regelmatig vervloekt…

Maar zoals gezegd is 18 holes lopen niet echt mijn forté. Wat ik niet had moeten doen denk ik is tussendoor een sateetje naar binnen werken en weg te spoelen met een heerlijk Venloos Wit. Nu weet ik niet of het echt veel had uitgemaakt maar een resultaat van 40 was het gevolg met een uitschieter van beschamende 7 netto op hole 18 !!

Het waren dan ook de laatste 9 holes die uiteindelijk de beslissing bracht. Had Mark Sanders na 9 holes pas een voorsprong van +1, op de laatste 9 wist hij deze uit te breiden naar +6 maar liefst. Op basis van deze laatste 9 holes won hij van Arno en Joris die dezelfde score hadden, sorry mannen…Uiteindelijk was alles goed verdeeld want 16 personen wisten mijn score niet te verbeteren, 8 personen bleven gelijk en 16 personen wonnen van mij, proficiat!

Ik heb enorm genoten van de sfeer, het weer, de gastvrijheid en het plezier dat iedereen duidelijk had. Ik ben er dan ook weer graag bij volgend jaar!

Richard ter Beek

Volledige uitslag Presidentscup 2022

President: Mark Sanders, +5 laatste 9, GEFELICITEERD!

 • 2e plaats: Joris Levens +3 laatste 9
 • 3e plaats: Arno Bakkers +2 laatste 9   
 • 16 personen beter dan de president
 • 8 personen gelijk
 • 16 personen verloren van de presiden
 • Longest Dames:      Leonie
 • Longest Heren:       Tim Huijbregts (extreem ver)
 • Neary Dames:         Elenita van Dullemen
 • Neary Heren:           Eric Jans
 • Laatste:                    Sander Gimbrere -8
Pagina inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.