Openingswedstrijd

Openingswedstrijd

Ieder jaar wordt het wedstrijdseizoen geopend met een openingswedstrijd. Deze vindt meestal plaats medio maart.

De openingswedstrijd van dit jaar staat gepland op zaterdag 18 maart 2023. Klik hier om in te schrijven.

Verslag openingswedstrijd 2022

Met 46 deelnemers aan de openingswedstrijd beloofde de start van het seizoen een top event te worden en dat werd het! De weergoden waren ons ook goed gezind, een droge dag met een heerlijk zonnetje, ideale omstandigheden voor veel gezelligheid, nieuwe golfmaatjes en mooie scores. Fantastisch om te zien dat er alleen maar blije en tevreden gezichten waren en er werd genoten, binnen en buiten de baan.

Waar een wedstrijd is zijn ook winnaars:

De 9 holes wedstrijd werd gewonnen door het team van Noud Creteer, met 10 jaar de jongste deelnemer, Astrid Broers, Jules van Iersel en Martijn van Hest. Met een bruto score van 39 en netto 17 een fantastische prestatie.

Bij de 18 holes wedstrijd ging het team van Rene Vos, Peter Schellekens, Arie Douwes en Hans Stein met de prijzen aan de haal. Een bruto score van 71 en 40 netto.

Wat we tijdens de prijsuitreiking vergaten was een eervolle vermelding voor de laagste bruto score. Het team van Daniele Gentili, Dennis van Boxtel en Mari Berkers scoorde 68 slagen bruto!

In de baan troffen de deelnemers een 5-tal vragen aan, samengesteld door de Regel & Handicap commissie (waarvoor nog heel veel dank). De vraag welke het meeste problemen opleverde was vraag 1.

Je bent je bal kwijt en op de tee staat de volgende flight klaar om af te slaan. Wat doe je?

  1. Je gaat gewoon verder zoeken
  2. Je gaat op een veilige plek staan en je laat de flight achter je door.
  3. Je zegt dat je bal verloren is en je dropt op kniehoogte een nieuwe bal op de plaats waar je denkt je bal verloren te zijn.

6 teams noteerde het correcte antwoord – B, 3 teams kozen voor antwoord – A, 2 teams kozen voor antwoord – C 

Probeer, gedurende je ronde om je heen te blijven kijken. Probeer aansluiting te houden met de flight voor je en bemerk je dat de flight achter je sneller is, laat ze door. Het speelt voor iedereen relaxer.

Rest ons niets anders dan jullie allemaal enorm te bedanken voor een geweldig gezellige, sportieve en zonnige golfdag. 

Met sportieve golfgroet,

Wedstrijdcommissie Golfclub Landgoed Nieuwkerk

Inschrijven

Inschrijven voor 2023 is helaas nog niet mogelijk. Houd de nieuwsbrief in de gaten en ben er volgend jaar als eerste bij. 

Wedstrijdvorm

Als wedstrijdvorm is in 2022 Texas Scramble gekozen. Hierbij wordt in teams gespeeld  waardoor golfkwaliteiten van ondergeschikt belang zijn. Er wordt gespeeld met handicapverrekening dus het wedstrijdelement wordt zeker niet teniet gedaan. 

Klik hier voor meer informatie over Texas Scramble.

Rode tee

Tijdens de openingswedstrijd van 2022 is ervoor gekozen van dezelfde tee af te slaan door alle flightgenoten. Dit heeft onder andere als voordeel dat je als team bij elkaar blijft, dus meer speelsnelheid. Voor de nieuwere golfers is het prettig dat de afstanden niet te ver zijn. 

Naar keuze 9 of 18 holes

Wedstrijden zijn veelal 18 holes en nemen daarmee veel tijd in beslag. Vandaar dat het ook mogelijk is in te schrijven voor de 9 holes wedstrijd.

Zowel de 9 als de 18 holes wedstrijd wordt shotgun (gelijktijdig) gestart om 12:00 uur. We hopen met shotgun de wachttijd tot de prijsuitreiking voor deelnemers te verkorten. Verder is het natuurlijk gewoon gezellig om allemaal ongeveer gelijktijdig binnen te komen en na te praten over de wedstrijd. 

Voor vragen over de wedstrijd kunt u een e-mail sturen naar wedstrijdcie@golfclublandgoednieuwkerk.nl.

Pagina inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.