Nieuwkerk Bokaal

Nieuwkerk Bokaal

De Nieuwkerkbokaal vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juli 2022. Reserveer deze data alvast in uw agenda. De organisatie ligt in handen van Cees Eshuis en Huub de Pont. Zoals zij zelf aangeven: 

“De Nieuwkerk Bokaal Wedstrijd wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door de grote hoeveelheid belangrijke prijzen en geschenken die de deelnemers ten deel vallen”

De Nieuwkerkbokaal is een gezellige parenwedstrijd verdeeld over 2 dagen zonder vaste speelvorm. Eén van de hoogte punten op de wedstrijdkalender van Golfclub Landgoed Nieuwkerk. 

Foto impressie 2021

Wedstrijdverslag 2021

In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juli jl. werd voor de elfde keer gestreden om de felbegeerde Landgoed Nieuwkerk bokaal. De tweedaagse wedstrijd voor teams kent op zaterdag een spelvorm Chapman Greensome (strokeplay) en de tweede dag de spelvorm “best ball” van een teamlid met volledige  handicapverrekening.
De belangstelling om dit jaar aan de wedstrijd deel te nemen was zodanig groot, dat ruim voor het verstrijken van de inschrijftermijn door de organisatie moest worden besloten om de inschrijving te sluiten. Het sterk bezette toernooi kwam uit op een deelnemersaantal van 48.
Voor de winnaars van zaterdag en zondag lagen mooie dagprijzen klaar. Voor zondag waren naast de dagprijs ook de overallprijzen keurig op tafel uitgestald. Hoewel er in voorafgaande jaren al sprake was van een rijk gevulde prijzentafel, die van dit jaar overtrof alle vorige edities. Onze sponsoren hadden weer eens flink uitgepakt, waardoor voor de organisatie zeer zeker de mogelijkheid werd geboden om als tegenprestatie aan de 24 deelnemende teams een uiterste inspanning te vragen. De organisatie werd hierin op beide toernooidagen niet teleurgesteld.
De 48 deelnemers, verdeeld over 24 teams, zette zich ten volle in om op zaterdag vanaf hole 1 en op zondag vanaf de hun toebedeelde starthole, een felle, doch sportieve strijd te leveren om te komen tot een prestatie van wereldformaat. Gezien de conditie van de baan was een topprestatie zeker mogelijk.

Zaterdag waren vooraf de weersvoorspelling nog redelijk tot goed, maar achteraf bleek het net even iets anders uit te pakken. Voor een groot aantal van de 48 deelnemers was het een rondje golf in de regen en dat was enigszins jammer. Regen beïnvloedt immers toch de prestatie. Troosthapjes in de vorm van een hardgekookt eitje en een flinke fruitspies waren tijdens de regenachtige periode een welkome pleister op de natte wond.
Eenmaal binnen in het clubhuis, opgedroogd en na het verorberen van een goed gevuld kaas/vleesplankje, kon een tevreden toernooidirecteur Cees Eshuis, onder toeziend oog van wedstrijdleider Huub de Pont, de uitslag van de zaterdag bekend maken.

Doch niet voordat eerst alle sponsoren nog eens uitgebreid werden vernoemd en werden bedankt voor hun gulle gaven. Landgoed Nieuwkerk mag trots zijn op Oliebollenkraam Van den Heuvel & Dochter, Huijbregts Floorsystems, Club “de hockey en golf specialist”, De Roovertsche Leij, Klooster Nieuwkerk, Van Aarle Vastgoedonderhoud, Driessen Verf, DAKaccent, 013Advies, Schrobbeler, Martijn van der Louw, Eurocol, Quick Carwash Brands, Ton en Ans Segers, Totaal Decoratie, ForeAll en Golf&Fit. ( Om er zo maar eens een paar te noemen ).  
Voor zowel de zaterdag als de zondag waren er prijzen voor de 3 beste teamscores te verdelen. Verder was er een prijs voor de neary dames en neary heren, en ook voor de longest dames en longest heren. Op zaterdag was er nog een wedstrijdje tegen de pro.
Mari Berkers en Christine Eijlander werden winnaar van zaterdag (2 waardebonnen t.w.v € 25,00 te besteden bij Club ), terwijl Olivier Smeulders en Sandra Granneman beslag wisten te leggen op de tweede plaats (2 waardenbonnen van Club ter waarde van € 20,-). Verdienstelijk derde werden Martijn van de Louw en Rob la Fors. (2 waardebonnen van Club ter waarde van € 10,-).
De neary voor de dames werd gewonnen door Bianca van der Kroon, de neary bij de heren door Jacq van Aarle. Beide gingen naar huis met een golf-towel.
Olivier Smeulders sloeg bij de heren de longest en verdiende een flesje likeur. Bij de dames ging deze prijs in de vorm van golfballen naar Ingrid Verbakel.
Het wedstrijdje tegen de pro werd gespeeld op de korte hole 2. De deelnemers namen het hier op tegen Paul Nout, onze pro. In een partijtje “beat the pro” kon worden geprobeerd de hole in minder slagen af te werken dan Paul. Ondanks goed oplijnen, kaarsrecht afslaan en uitholen via een uiterst secuur bepaalde puttinglijn, lukte het geen enkele Nieuwkerker onze pro te verslaan.
Voor het minst goed scorende team had het organisatie duo Cees en Huub nog een verrassing in petto. Aan Marij en Andre IJsseldijk werd op ludieke wijze de Rode Lantaarn overhandigd.
Op de vroege zondagmorgen werd door een zenuwachtige toernooidirecteur en een onrustige wedstrijdleider voortdurend de buienradarapp geraadpleegd. De weersvoorspellingen voorspelde niet veel goeds. Veel regen met hier en daar flinke hagelbuien. Het bleek later loos alarm.  Wel veel regen en hagelbuien, maar daar….. en niet hier!!!!!. Op een paar druppels na kon de wedstrijd droog worden afgewerkt.
Op de tweede dag werden de winnaars van zaterdag en het team op plaats twee aan elkaar gekoppeld. Nummer 3 aan nummer 4 van zaterdag en zo verder, teneinde een zo spannend mogelijk verloop van de wedstrijd te creëren. De door Lars verzorgde baancatering in de vorm van worstenbrood en frikandel speciaal werd zeer gewaardeerd.  De wedstrijd bleef tot het uitholen van de laatste bal uitermate spannend. Dit was ook te zien op de scorekaart van een viertal teams. Netto score 65. Rekening houdende met de handicaps van eenieder kwam als dag winnaar het team van Paul van den Heuvel en Axel Segers uit de computer rollen. Als tweede eindigde wederom het sterke koppel Olivier Smeulders en Sandra Granneman, terwijl de derde plaats was weggelegd voor de winnaars van zaterdag, Mari Berkers en Christine Eijlander. Alle winnaars kregen waardebonnen van Club overhandigd.
De neary voor de dames werd gewonnen door Marij IJsseldijk, de neary bij de heren door Joost Wagemakers. Beide kregen een golf-towel.
Axel Segers sloeg bij de heren de longest en verdiende een flesje likeur. Bij de dames gingen de ballen wederom naar Ingrid Verbakel.
Na en kleine optelsom van scores over beide dagen kon een trotse toernooidirecteur het liefdeskoppel Mari en Christine uitroepen tot winnaar van de Landgoed Nieuwkerk bokaal 2021. Op de bokaal zullen op termijn hun namen worden bijgeschreven. Tevens is eeuwige roem voor deze “lovers” verzekerd. Het team Olivier en Sandra werd tweede. Paula en Joost Wagemakers veroverden een mooie derde plaats in het overall-klassement. Onder deze teams werden de diverse horecabonnen verdeeld.    
De organisatie had ook dit jaar weer een vorm van loterij bedacht, waardoor ieder deelnemend team in bezit kwam van een door onze sponsors beschikbaar gestelde prijs. Door het trekken van de wedstrijdkaarten, werden de namen op de kaart gekoppeld aan een prijs. Een glunderende voorzitter nam deze taak uiterst serieus.
Na afloop van deze tombola werd door een groot gezelschap intens genoten van een heerlijke BBQ, bereid door Ton en Lars. De dames Cynthia, Corrie, Anne-Roos en Marie-Jose verzorgde een bijpassend drankje.
Dat de organisatie dit jaar op rolletjes liep was mede te danken aan de fantastische inzet van Ries van der Linden. Ries een administrateur pur sang. Hij nam het verwerken van de scorekaarten voor zijn rekening. De toernooidirecteur en de wedstrijdleider bedankten Ries dan ook uitbundig voor zijn bijdrage aan het welslagen van de wedstrijd om de Landgoed Nieuwkerk bokaal.

Uiteraard wordt volgend jaar weer gestreden om de Landgoed Nieuwkerk bokaal. Gezien het aantal positieve reacties aan het adres van de organisatie zal de wedstrijd op de wedstrijdkalender 2022 niet ontbreken. Door toezegging van sponsoren en opgebouwde financiële reserves zit er nog steeds groei in het evenement. Ook zal uit de reserves budget worden gelabeld voor het realiseren van een drietal parkeerplaatsen naast de reeds bestaande mindervalide parkeerplaatsen. Dik verdiend.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
De organisatie bedankt alle leden voor hun deelname, sponsors voor hun bijdrage en de horeca voor hun service. Het waren voor ons twee fantastische dagen. Wij kijken reikhalzend uit naar juli 2022.
Cees Eshuis, toernooidirecteur
Huub de Pont, wedstrijdleider
Ries van der Linden, scoredeskundige

Pagina inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.