Handicarts

Stichting Handicart

De missie van Stichting Handicart is mobiliteit verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven.

Door middel van eigen bijdragen van de pashouders, donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de stichting de benodigde inkomsten om eigen handicarts aan te schaffen. Deze handicarts worden geplaatst op golfclubs in Nederland (inmiddels 112). Deze golfkarren worden vervolgens door de deelnemende banen tegen een laag tarief aan de pashouders van Stichting Handicart ter beschikking gesteld.

Onze club beschikt over 5 handicarts. Die hebben we nodig omdat onze ouder wordende leden en gasten, ondanks de bij het vorderen der jaren opkomende beperkingen, het spelletje willen blijven kunnen spelen.

Handicart wedstrijd

Voor het behoud en onderhoud van deze handicarts is jaarlijks  € 7500,- aan inkomsten nodig, bestaande uit gebruiksvergoedingen, donaties en de opbrengst van de handicartwedstrijd!

De afgelopen jaren heeft de handicartwedstrijd behoorlijk bij gedragen in het financiële plaatje met in 2021 een recordopbrengst van ruim € 1.800,-. Laten we met z’n allen proberen dit resultaat tenminste te evenaren. Wat kunt u daar aan doen?

1. Schrijf u in voor de wedstrijd (9 of 18 holes) meestal medio juni. De kosten bedragen € 5,-. Maak kans op mooie prijzen in de wedstrijd en de tombola!
  2. Of wordt donateur van de Stichting Handicart. Uw donaties zijn (in Nederland) fiscaal aftrekbaar 😉!
  3. Kunt u niet meedoen, stort dan een bijdrage op de rekening van de golfclub NL41RABO 0116 8072 02 o.v.v. HANDICART

Verslag Handicart wedstrijd 2022

Afgelopen zaterdag is onder schitterende weersomstandigheden de jaarlijkse wedstrijd ten bate van de handicarts gespeeld.

35 deelnemers streden om de plaatsen in de regiofinale later dit jaar, die weer uitzicht geven op deelname aan de landelijke finale.

Op de eerste plaats eindigde Isabelle Vissers en Bert Bogaard, die de kleuren van Golfclub \landgoed Nieuwkerk nationaal gaan verdedigen, met als Runner up Hennie van Unen en Ad van Haaren.

Zeker zo belangrijk als de sportieve prestaties van de deelnemers is echter de opbrengst van de wedstrijd . Na de record opbrengst vorig jaar van € 1.800 waren de verwachtingen hoog gespannen. Ondanks het lager aantal deelnemers zijn we er met z’n allen toch in geslaagd  ruim € 1.600 bij elkaar te sprokkelen. Hartelijk dank aan de deelnemers die ruimhartig balletjes en lootjes hebben gekocht en de donateurs die hun bijdrage per bank of in de collectebus op de bar hebben gestort.

Ik hoop ook volgend jaar weer op aller steun te mogen rekenen. Het rijdend houden van de handicarts op onze baan is een doel dat zeker de moeite waard is.

Nogmaals dank aan allen!!

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze handicart consul Ries van der Linden. Hij is bereikbaar op +32 14 478 066