Golfbaan

Over de golfbaan

De baan is gelegen in het stroomgebied van de Poppelse Ley, en grenst aan het beschermd natuurgebied de Regte Heide. De baan behoort tot het grensoverschrijdend Landgoed Nieuwkerk, gelegen ten zuiden van Goirle op steenworp afstand van de Belgische grens. Dit landgoed bestaat uit grote bospercelen en weilanden, doorkruist door het beekje/riviertje De Leye en biedt een habitat voor velerlei soorten vogels, amfibieën, fazanten, reeën en een uitgebreide flora. De golfbaan behoort tot de mooiste 9 holes banen in Nederland en werd in 2016 door de golfsite Leading Courses uitgeroepen tot Hidden Gem, oftewel “Verborgen Juweel”.

Openingstijden

Baan

De golfbaan is geopend op werkdagen vanaf 7.30 uur en op zaterdag en zondag vanaf 9.00 uur. Tijdens de wintertijd gelden andere aanvangstijden.

Clubhuis

Het clubhuis is elke dag geopend vanaf 9.00 uur totdat de laatste gasten gaan.

De openingstijden van de keuken zijn als volgt:

Lunch:  11.30 uur – 14.00 uur
Diner
dinsdag t/m zaterdag 16.30 uur – 19.00 uur (graag reserveren)
zondag & maandag 16.30 uur – 19.00 uur (friet & snacks)

Secretariaat

Het secretariaat is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar op 013-5342029

Oefenfaciliteiten

Driving Range

Onze driving range (verlicht) is dagelijks geopend behalve op donderdagochtend.

De ballen zijn kosteloos wanneer u bij ons een greenfee heeft aangeschaft. 

Wilt u enkel gebruik maken van de driving range, dan zijn er dag- en maandkaarten te koop aan de bar. 

In verband met de veiligheid van onze golfers is long hitting NIET toegestaan. U brengt hiermee de golfers op de teebox van hole 2 en de chipping area in gevaar! 

In de wintermaanden is de driving range meestal een tweetal avonden in de week open. Welke momenten dit zijn, wordt t.z.t. gecommuniceerd via de nieuwsbrief. 

Het kan zijn dat de driving range in verband met weeromstandigheden gesloten is. Klik hier voor meer informatie.  

Putting green 

De putting green (verlicht) ligt naast het clubhuis en kan door leden en greenfee spelers gebruikt worden. U gebruikt hier uw eigen ballen. 

Chipping area 
Onze chipping area is gelegen achter de driving range, naast de tee van hole 2. 

Handicart

U kunt bij ons tegen betaling gebruik maken van handicarts. Reserveer deze tijdig! In verband met de openingstijden van ons clubhuis is het niet mogelijk te starten voor 9 uur wanneer u gebruik wenst te maken van een (handi)cart.

Golfbaan facts

Aantal holes: 9
Par: 71 (18 holes)
Specht (voorheen geel): Lengte 5771 meter, course rating 71.2, slope rating 136
Eekhoorn (voorheen rood): Lengte 5171, course rating 68.8, slope rating 120
Ijsvogel (voorheen oranje): Lengte 4670 meter, course rating 66.5, slope rating 111

Playing handicap

Minimaal eens in de acht jaar wordt voor iedere golfbaan door de NGF een nieuwe course en slope rating uitgevoerd.  De course en slope rating zorgt ervoor dat de handicaps van spelers van verschillende banen vergelijkbaar zijn, waardoor je op een eerlijke wijze met en tegen elkaar kunt spelen.

Lengte is een belangrijke factor in het golfspel en daarmee een bepalend element voor zowel de course rating als slope rating. Ook de aan verandering onderhevig zijnde moeilijkheidsfactoren. Zo zijn bomen gegroeid of verplant, bosjes gerooid en bunkers verdwenen. De hoogte en dichtheid van de rough wordt ook meegenomen en is van invloed op de mate waarin de speler met succes zijn volgende slag kan doen. Ook zijn er enkele verschillen in de course en slope rating opgetreden welke voortvloeien uit een aantal wijzigingen in het USGA course rating systeem, zoals een andere waardering van de wind en bomen.

Vanaf maandag 1 maart 2021 zijn de nieuwe  WHS handicaptabellen van kracht. Bereken hier uw playing handicap:

Pagina inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.