GEO Gecertificeerd

Golfclub Landgoed Nieuwkerk GEO Gecertificeerd

Op 18 maart 2020 hebben we bericht ontvangen van het GEO Foundation Team dat we tot en met 2022 GEO gecertificeerd zijn!! Dit op basis van een audit die eind 2019 heeft plaatsgevonden en aanvullend werk van de afgelopen maanden.

GEO Foundation is verheugd te bevestigen dat Golfclub Landgoed Nieuwkerk met succes de GEO Certified®-status heeft behaald voor haar uitstekende werk om de natuur te bevorderen, hulpbronnen te behouden en de gemeenschap te ondersteunen.

GEO Certified® is de meest gerespecteerde certificering voor golf, gebaseerd op een geloofwaardig en transparant ontwikkelde moderne duurzaamheidsstandaard.
Golfclub Landgoed Nieuwkerk heeft:
1. Voldaan aan de vereiste certificeringscriteria voor duurzaam golfgebruik
2. Het officiële verificatieproces voltooid
3. Succesvol de eindevaluatie afgerond door GEO Certification Ltd. (autonome dochteronderneming van GEO Foundation)

In het audit verslag was nog de volgende conclusie opgenomen:

Persoonlijk citaat van de Verifier: “Een zeer goed beheerde faciliteit die uitblinkt in habitatbeheer en biodiversiteitsvoorziening, met moderne hulpbronnen en efficiënte technologie in het clubhuis en is een positieve aanwinst voor de gemeenschap”

Nu is het de uitdaging voor onze club om de gecertificeerde status te behouden en verbeteringen te realiseren. In 2023 zal de her-certificering plaats vinden.

Namens Geo & Groen Cees Schalke & Gert Leermakers