GEO Gecertificeerd

Golfclub Landgoed Nieuwkerk GEO Gecertificeerd

Op 18 maart 2020 hebben we bericht ontvangen van het GEO Foundation Team dat we tot en met 2022 GEO gecertificeerd zijn!! 7 april 2023 staat de audit gepland voor de hercertificering.

GEO Foundation is verheugd te bevestigen dat Golfclub Landgoed Nieuwkerk met succes de GEO Certified®-status heeft behaald voor haar uitstekende werk om de natuur te bevorderen, hulpbronnen te behouden en de gemeenschap te ondersteunen.

GEO Certified® is de meest gerespecteerde certificering voor golf, gebaseerd op een geloofwaardig en transparant ontwikkelde moderne duurzaamheidsstandaard.
Golfclub Landgoed Nieuwkerk heeft:
1. Voldaan aan de vereiste certificeringscriteria voor duurzaam golfgebruik
2. Het officiële verificatieproces voltooid
3. Succesvol de eindevaluatie afgerond door GEO Certification Ltd. (autonome dochteronderneming van GEO Foundation)

In het audit verslag was nog de volgende conclusie opgenomen:

Persoonlijk citaat van de Verifier: “Een zeer goed beheerde faciliteit die uitblinkt in habitatbeheer en biodiversiteitsvoorziening, met moderne hulpbronnen en efficiënte technologie in het clubhuis en is een positieve aanwinst voor de gemeenschap”

Nu is het de uitdaging voor onze club om de gecertificeerde status te behouden en verbeteringen te realiseren. 

Namens Geo & Groen Cees Schalke & Gert Leermakers

Klik hier voor het jaarrapport 2022 van de GEO-informatie. Het is een eis dat deze gegevens jaarlijks worden vastgesteld en in de GEO website worden ingevuld.  

Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.