Daylight Challenge

Daylight Challenge

Na 2 jaar afwezigheid heeft Golfclub Landgoed Nieuwkerk in 2022 eindelijk weer een Daylight Challenge georganiseerd.

Tijdens de Daylight Challenge is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk holes gelopen worden tussen 06:00 uur en 21:00 uur. Een geweldige uitdaging voor de fanatieke golfer….

Dit jaar vindt de Daylight Challenge plaats op zaterdag 24 juni 2023. Daarna zal het evenement om het jaar georganiseerd gaan worden. Zorg dus dat je er bij bent en schrijf je snel in! 

Inschrijven editie 2023

Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor de Daylight Challenge 2023. We hebben plaats voor 14 teams van maximaal 8 personen per team. Er kan ook individueel ingeschreven worden.

De inschrijfkosten zijn:

 • 1 persoon € 165,-
 • 2 personen € 275,-   
 • 3 personen € 385,-     
 • 4 personen € 440,-    
 • 5 tot 8 personen €385,- + € 35,- per persoon. Dus voor 5 personen € 385,- +( 5 x €35,- )= € 520,

Inbegrepen:

 • heel de dag onbeperkt golfen (ter waarde van €115 bij 36 holes);
 • een poloshirt (mits ingeschreven voor 31 mei 2023);
 • belegde broodjes en fruit in de baan;
 • én een afsluitende BBQ!!

Download hier het inschrijfformulier. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar daylightchallenge@golfclublandgoednieuwkerk.nl 

Goede doel 

Ook dit jaar komen de opbrengsten weer ten goede aan 3 verschillende goede doelen:

 1. Een beter onderkomen voor onze handicarts (Ja alweer, er is nog niet genoeg budget 😊)
 2. Pink Ribbon
 3. En een door de winnaar van de wedstrijd nader te bepalen goed doel (regionaal)

Verslag Daylight Challenge 2022

Afgelopen zaterdag deden meer dan 50 golfers mee aan de Daylight Challenge. Het was een hete dag, maar wat heeft iedereen het super goed gedaan en hebben we het allemaal naar ons zin gehad. Ongelooflijk! Het was een drukte van belang bij de wedstrijdtafel ’s morgens om 6 uur.
Polo’s aan, water mee en gaan met die banaan. Tijdens de wedstrijd werden ze in de baan veelvuldig voorzien van eten en drinken. Voor pauze was nauwelijks tijd. Gelukkig werd er zo af en toe even voor de gezelligheid een drankje gedronken op het terras om even op adem te komen.

Tegen 14 uur kwam Omroep Brabant de baan op gereden en werden een aantal golfers gefilmd en geïnterviewd voor de uitzending van Brabants Buske.

Bekijk hieronder de uitzending. Onze item start ongeveer bij 9 minuten en 40 seconden.

Naarmate de dag vorderde werd de BBQ aangezet, werden er veelvuldig lootjes verkocht en werd om het half uur de gepubliceerde tussenstand steeds spannender.  

Uitslag

Om 21 uur werd de wedstrijd letterlijk afgeblazen! Er werd druk gerekend voor de uiteindelijke uitslag. Deze wordt op korte termijn hier gepubliceerd. Ondertussen werden de NGF competitie kampioenen gehuldigd en werd de veiling voor het goede doel ingezet. Cees Eshuis wist als geen ander de kavels aan de man te brengen en de veiling leverde dan ook meer dan €1200 op voor het goede doel. 

Dan natuurlijk de prijsuitreiking voor de golfers die heel de dag zo hard hebben gewerkt. Drie teamprijzen (hoogste SF score, hoogste gemiddelde SF score en meeste birdies) werden verdeeld en bleef uiteindelijk de individuele winnaar over. Wie had de meeste holes gelopen?  Ruben van Alten wist uiteindelijk te “winnen” met 63 holes! Naast de eeuwige roem mocht hij het 3e goede doel bepalen. Hij koos als goede doel het KWF.  Zoals hij zelf aangeeft:

“Begin deze maand heeft mijn zwager een geweldige prestatie geleverd om (hard)lopend 3x de Alpe d’Huez te beklimmen. Zijn moeder overleed 19 jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Geen enkel kind zou een ouder moeten verliezen en daarom heeft hij met deze actie geld binnengehaald wat voor 100% naar kankeronderzoek gaat. Deze vreselijke ziekte treft dagelijks nog steeds teveel mensen. Ook ik wil graag op deze manier mijn steentje bijdragen zodat er hopelijk zo snel mogelijk een bestrijding tegen kanker komt. Weliswaar geen Alpe d’Huez voor mij, maar wel na 63 holes en 38 kilometer in de benen!”

Dankzij alle deelnemers, hun gulle gave en die van de bezoekers is er  €5500,- opgehaald voor de goede doelen. Dat betekent dat er zo’n €1800,- naar de Opstapbus Goirle Riel gaat, €1800 naar onze eigen nieuwe handicart stalling en natuurlijk €1800 naar het KWF
Via deze weg nogmaals ontzettend bedankt aan iedereen die heeft meegedaan, meegeholpen, bijgedragen en wat al niet meer! 

Onderstaand de teamprestaties!

Zoals aangegeven wist Ruben te winnen met 63 gelopen holes. Martijn van de Louw werd tweede met 57 holes en Lars Willems derde met 54 holes. 

Nogmaals petje af voor iedereen die heeft mee gedaan! 

Dank aan alle sponsoren

Pagina inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.