Daylight Challenge

Daylight Challenge 2023

Zaterdag 24 juni ging de wekker vroeg voor veel mensen! Om 6 uur ’s morgens werd er met 9 holes vol shotgun gestart voor de Daylight Challenge. Deze wedstrijd wordt omstreeks de langste dag georganiseerd voor goede doelen. Er kan van 6 uur ’s morgens tot 21 uur ’s avonds gegolfd, de één doet mee om zoveel mogelijk holes te lopen, de ander voor de sfeer. 

En sfeervol was het met ca. 50 felgekleurde gele shirts in de baan! Wat een heerlijke gevoel van saamhorigheid. 

Er waren vele winnaars deze dag! 

 • Bob Teunissen wist de meeste holes te lopen, maar liefst 62! Hij kiest een regionaal goed doel waar 1/3 van het opgehaalde bedrag naar toe gaat. Ton Willems werd 2e met 61 holes en Jacq van Aarle 3e met 59 holes; 
 • Er werden prijzen uit gedeeld voor de longest en de neary. Het team met de meeste birdies (36!), de meeste stableford punten (578) en de hoogste gemiddeld stableford (1,88) kregen met het hele team greenfees aangeboden van andere clubs. Alle prijzen gingen naar verschillende deelnemers en teams! 
 • De grootste winnaars zijn onze goede doelen, Pink Ribbon, de nieuwe handicartstalling en het nog te kiezen regionale goede doel. Zij krijgen op korte termijn allemaal ca. €1500,- overgemaakt! 

Want samen met alle deelnemers en sponsoren hebben we meer dan €4350,- opgehaald! Tegen 23:00 uur was de uitslag “bekend”. Nu, een paar dagen later, met een werkelijk goed afgeronde financiële administratie, lijkt het resultaat zelfs nog beter te worden! in één woord GEWELDIG!! 

Raar maar waar: Van zo’n lange dag, met vroeg opstaan, warmte en een zware fysieke inspanning voor iedereen, krijg je toch ENERGIE! Rest ons, de organisatie bestaande uit Ton Willems, Will Spapens en Patricia van de Louw, niets anders dan iedereen ontzettend te BEDANKEN! Deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, publiek, ForeAll en iedereen die we vergeten zijn!!!

Er volgen nog meer foto’s. In verband met een technisch mankement, volgen deze later. Excuses voor het ongemak.

Inschrijven editie 2025

Om het evenement zo succesvol te kunnen laten blijven en tijd te vinden voor verbeteringen en ideeën uit te werken, is besloten de Daylight Challenge om het jaar plaats te laten vinden. 

Ter indicatie de kosten van het afgelopen jaar. Hoe en wat voor 2025 is natuurlijk nog niet bekend, maar safe the date…. ZATERDAG 21 JUNI 2025!

We hebben plaats voor 14 teams van maximaal 8 personen per team. Er kan ook individueel ingeschreven worden.

De inschrijfkosten waren:

 • 1 persoon € 165,-
 • 2 personen € 275,-   
 • 3 personen € 385,-     
 • 4 personen € 440,-    
 • 5 tot 8 personen €385,- + € 35,- per persoon. Dus voor 5 personen € 385,- +( 5 x €35,- )= € 520,

Inbegrepen:

 • heel de dag onbeperkt golfen; 
 • een poloshirt; 
 • belegde broodjes en fruit in de baan;
 • én een afsluitende BBQ!!

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar  daylightchallenge@golfclublandgoednieuwkerk.nl 

Daylight Challenge 2022

Tijdens de editie van 2022 werden we vereerd met een bezoek van Omroep Brabant / Brabants Buske.

Bekijk hieronder de uitzending. Onze item start ongeveer bij 9 minuten en 40 seconden.

Ruben van Alten won dit jaar met 63 holes!

Dank aan alle sponsoren

Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.