Daylight Challenge

Na 2 jaar afwezigheid heeft Golfclub Landgoed Nieuwkerk eindelijk weer een Daylight Challenge georganiseerd. Dit unieke evenement heeft plaatsgevonden op zaterdag 18 juni 2022.

Tijdens de Daylight Challenge is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk holes gelopen worden tussen 06:00 uur en 21:00 uur. Een geweldige uitdaging voor de fanatieke golfer….

Verslag Daylight Challenge 2022

Afgelopen zaterdag deden meer dan 50 golfers mee aan de Daylight Challenge. Het was een hete dag, maar wat heeft iedereen het super goed gedaan en hebben we het allemaal naar ons zin gehad. Ongelooflijk! Het was een drukte van belang bij de wedstrijdtafel ’s morgens om 6 uur.
Polo’s aan, water mee en gaan met die banaan. Tijdens de wedstrijd werden ze in de baan veelvuldig voorzien van eten en drinken. Voor pauze was nauwelijks tijd. Gelukkig werd er zo af en toe even voor de gezelligheid een drankje gedronken op het terras om even op adem te komen.

Tegen 14 uur kwam Omroep Brabant de baan op gereden en werden een aantal golfers gefilmd en geïnterviewd voor de uitzending van Brabants Buske.

Bekijk hieronder de uitzending. Onze item start ongeveer bij 9 minuten en 40 seconden.

Naarmate de dag vorderde werd de BBQ aangezet, werden er veelvuldig lootjes verkocht en werd om het half uur de gepubliceerde tussenstand steeds spannender.

Uitslag

Om 21 uur werd de wedstrijd letterlijk afgeblazen! Er werd druk gerekend voor de uiteindelijke uitslag. Deze wordt op korte termijn hier gepubliceerd. Ondertussen werden de NGF competitie kampioenen gehuldigd en werd de veiling voor het goede doel ingezet. Cees Eshuis wist als geen ander de kavels aan de man te brengen en de veiling leverde dan ook meer dan €1200 op voor het goede doel.

Dan natuurlijk de prijsuitreiking voor de golfers die heel de dag zo hard hebben gewerkt. Drie teamprijzen (hoogste SF score, hoogste gemiddelde SF score en meeste birdies) werden verdeeld en bleef uiteindelijk de individuele winnaar over. Wie had de meeste holes gelopen?  Ruben van Alten wist uiteindelijk te “winnen” met 63 holes! Naast de eeuwige roem mocht hij het 3e goede doel bepalen. Hij koos als goede doel het KWF.  Zoals hij zelf aangeeft:

“Begin deze maand heeft mijn zwager een geweldige prestatie geleverd om (hard)lopend 3x de Alpe d’Huez te beklimmen. Zijn moeder overleed 19 jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Geen enkel kind zou een ouder moeten verliezen en daarom heeft hij met deze actie geld binnengehaald wat voor 100% naar kankeronderzoek gaat. Deze vreselijke ziekte treft dagelijks nog steeds teveel mensen. Ook ik wil graag op deze manier mijn steentje bijdragen zodat er hopelijk zo snel mogelijk een bestrijding tegen kanker komt. Weliswaar geen Alpe d’Huez voor mij, maar wel na 63 holes en 38 kilometer in de benen!”

Dankzij alle deelnemers, hun gulle gave en die van de bezoekers is er  €5500,- opgehaald voor de goede doelen. Dat betekent dat er zo’n €1800,- naar de Opstapbus Goirle Riel gaat, €1800 naar onze eigen nieuwe handicart stalling en natuurlijk €1800 naar het KWF
Via deze weg nogmaals ontzettend bedankt aan iedereen die heeft meegedaan, meegeholpen, bijgedragen en wat al niet meer!

Onderstaand de teamprestaties!

Zoals aangegeven wist Ruben te winnen met 63 gelopen holes. Martijn van de Louw werd tweede met 57 holes en Lars Willems derde met 54 holes.

Nogmaals petje af voor iedereen die heeft mee gedaan!

Foto gallerij

Er volgen snel meer foto’s!

Dank aan alle sponsoren

Inschrijven 2023

Inschrijven voor volgend jaar is helaas nog niet mogelijk. Wel kun je alvast 24 juni 2023 in de agenda blokken, want dan vindt de Daylight Challenge 2023 plaats!