Damesdag

Kerstwedstrijd

Op 13 december organiseert de damesdagcommissie de Kerstwedstrijd. Het is de laatste wedstrijd van dit jaar en alvorens wij gaan genieten van de feestdagen, een mogelijkheid om nog een keer samen te golfen en bij elkaar te komen.

Wij spelen 9 holes – NQ – met 4 stokken. Na de wedstrijd om ongeveer 14.00 uur gebruiken we gezamenlijk de lunch.

De kosten voor de lunch bedragen € 13,50, die jullie rechtstreeks kunnen betalen aan ForeAll. Vergeet vooral niet in te schrijven, doe het vandaag nog en vink de horeca aan als je wilt lunchen! Klik hier om in te schrijven.

De leden, die niet spelen maar wel willen lunchen, zijn ook van harte welkom. Graag melden aan damesdag@golfclublandgoednieuwkerk.nl

Het damesdag seizoen

In het seizoen, van maart t/m oktober, wordt iedere dinsdag voor alle dames een wedstrijd georganiseerd voor 9 of 18 holes.  Speelsters van alle categorieën zijn hierbij van harte welkom; of je nu een starter bent (net in het bezit van een HCP) of een ervaren speelster, jong of oud, het maakt niet uit.

In principe wordt er gemiddeld 3 keer per maand qualifying gespeeld door de 18-holers en ongeveer 2 x per maand qualifying door de 9-holers, waarbij je met dames speelt met een gelijkwaardige handicap. Op de overige speeldagen worden de handicaps gemixed en speel je met andere dames in een wisselende wedstrijdvorm.

Inschrijven voor de damesdag kan 1 maand vooruit en tot de voorafgaande zondag 23:00 uur. Op maandag wordt de wedstrijd ingedeeld en wordt de startlijst via de e-mail en website doorgegeven. De wedstrijdkaart kun je vanaf 9:30 uur tot een half uur voor je starttijd ophalen aan de wedstrijdtafel in het clubhuis.

Deelnemen aan de damesdag kan op twee manieren:

1. Je kiest ervoor een jaarlijkse bijdrage te betalen van €60. Met deze bijdrage is deelname aan de openings- en slotdag met diner mogelijk en inbegrepen. Evenals het inschrijfgeld voor de overige damesdagen.
  2. Het is ook mogelijk per week te betalen tegen een kleine bijdrage van €3 per keer. Het is dan echter niet mogelijk deel te namen aan de openings- of slotdag.

Buiten het seizoen  is er een vrijblijvende walk-in op dinsdag tussen 10:00 uur en 10:30 uur. Er is dan geen georganiseerde wedstrijd, maar dames die willen spelen gaan golfen, andere gaan wandelen, bridgen of gezellig koffie drinken. Het gaat er vooral om, een gezellige en sportieve dinsdag te hebben.

De jaarbijdrage van € 60,- kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL 35 RABO 0352 1284 37 ten name van C. van der Kruijs o.v.v. “contributie damesdag”.

Jaarprogramma 2023

Het programma voor het volgende seizoen is in concept klaar en daarin is rekening gehouden met jullie wensen. De 9-holers zullen minder qualifying wedstrijden spelen en er is meer variatie aangebracht in de spelvormen. We gaan onder andere 2 avondwedstrijden organiseren om de damesdag meer bekendheid te geven en er komt een vriend/vriendinnendag.

Commissieleden

Een aantal zeer fanatieke dames nemen graag de organisatie van deze leuke dag voor hun rekening. Als er vragen zijn kunt u zich richten tot één van onderstaande dames:

• Carin van de Kruijs (voorzitter) 06-20439257
  • Else Marie van Wensen
  • Mariet van Bommel
  • Paula Kerkhof
  • Marianne Lancel (secretaris)
  • Tonny van de Wouw

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen of een e-mail te sturen naar damesdag@golfclublandgoednieuwkerk.nl

Slotdag damesdag 2022

Vorige week dinsdag was de slotdag van de damesdagcompetitie. Het weer was fantastisch en mede daardoor werd het een ontspannen wedstrijd. De winnaars werden beloond met planten in mooie herfsttinten. Een slotdag gaat helaas vaak gepaard met afscheid nemen. Afscheid van het golfseizoen, maar ook afscheid van commissieleden en/of personeel. En dat waren er maar liefst 3.

Op de eerste plaats Helma Molthoff. Helma is gedurende een periode van eerst 7 jaar en de laatste 6 jaar nauw verbonden geweest met de damesdagcommissie, waarvan de meeste jaren als voorzitter. Dat heeft ze altijd op een voortreffelijke wijze gedaan met veel kennis en ervaring. Ze heeft in 2017 de damesdagcompetitie gered door het voorzitterschap op zich te nemen toen niemand anders dat wilde doen. Datzelfde heeft ze gedaan voor de seniorencommissie.

Op de tweede plaats Mieke de Wijs, die gedurende 10 jaar als lid van de commissie en als penningmeester heeft gefunctioneerd. “Onze centjes’ waren bij haar in goede handen en we zullen deze beide, zeer ervaren, commissieleden zeker gaan missen.

De derde persoon waar we afscheid van namen was “onze Corrie”, die met pensioen gaat. Wij als damesdagleden hebben een bijzondere band met haar. Op dinsdag is ze er altijd en zij weet alles van ons. Jammer dat ze vertrekt, maar wij gunnen haar nog vele gezonde en gelukkige jaren met haar familie.

Uiteraard werd ook het team van ForeAll bedankt voor de goede zorgen en de uitstekende service.

Opening damesdag 2022

22 maart j.l. heeft de opening van de damesdagcompetitie plaatsgevonden. Een druk bezochte dag met onder andere heerlijk weer, een goed diner en de aanwezigheid van de Golfdiva’s voor het aanschaffen van een nieuwe golfgarderobe.