Search
Close this search box.

Damesdag

Het damesdag seizoen

In het seizoen, van maart t/m oktober, wordt iedere dinsdag voor alle dames een wedstrijd georganiseerd voor 9 of 18 holes.  Speelsters van alle categorieën zijn hierbij van harte welkom; of je nu een starter bent (net in het bezit van een HCP) of een ervaren speelster, jong of oud, het maakt niet uit. 

In principe wordt er gemiddeld 3 keer per maand qualifying gespeeld door de 18-holers en ongeveer 2 x per maand qualifying door de 9-holers, waarbij je met dames speelt met een gelijkwaardige handicap. Op de overige speeldagen worden de handicaps gemixed en speel je met andere dames in een wisselende wedstrijdvorm.

Inschrijven voor de damesdag kan 1 maand vooruit en tot de voorafgaande zondag 23:00 uur. Op maandag wordt de wedstrijd ingedeeld en wordt de startlijst via de e-mail en website doorgegeven. De wedstrijdkaart kun je vanaf 9:30 uur tot een half uur voor je starttijd ophalen aan de wedstrijdtafel in het clubhuis.

 Deelnemen aan de damesdag kan op twee manieren:

 1. Je kiest ervoor een jaarlijkse bijdrage te betalen van €60. Met deze bijdrage is deelname aan de openings- en slotdag met diner mogelijk en inbegrepen. Evenals het inschrijfgeld voor de overige damesdagen.
 2. Het is ook mogelijk per week te betalen tegen een kleine bijdrage van €5 per keer. Het is dan echter niet mogelijk deel te namen aan de openings- of slotdag. 

Buiten het seizoen  is er een vrijblijvende walk-in op dinsdag tussen 10:00 uur en 10:30 uur. Er is dan geen georganiseerde wedstrijd, maar dames die willen spelen gaan golfen, andere gaan wandelen, bridgen of gezellig koffie drinken. Het gaat er vooral om, een gezellige en sportieve dinsdag te hebben.

De jaarbijdrage van € 60,- kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL 35 RABO 0352 1284 37 ten name van C. van der Kruijs o.v.v. “contributie damesdag 2023”.

Jaarprogramma 2023

Het programma voor dit jaar is weer met zorg samengesteld; minder Q wedstrijden, 2 avondwedstrijden en bijvoorbeeld 13 juni een vriendinnendag. Klik hier voor het volledige jaaroverzicht. U vindt de wedstrijdkalender van de damesdag ook op het prikbord in de hal.

Commissieleden

Een aantal zeer fanatieke dames nemen graag de organisatie van deze leuke dag voor hun rekening. Als er vragen zijn kunt u zich richten tot één van onderstaande dames: 

 • Carin van de Kruijs (voorzitter) 06-20439257
 • Else Marie van Wensen
 • Mariet van Bommel
 • Paula Kerkhof 
 • Marianne Lancel (secretaris)
 • Tonny van de Wouw

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen of een e-mail te sturen naar damesdag@golfclublandgoednieuwkerk.nl

Openingsdag damesdag 2023

21 Maart! De dagen worden weer langer, tijd om te golfen dus! Het begin van de lente, maar ook het begin van het nieuwe golfseizoen met de openingswedstrijd van de damesdag op onze vaste damesdinsdagen. 
Ik had er al een paar weken naar uitgekeken en had er dan ook echt zin in na deze lange winter ( door een blessure had ik al even niet kunnen golfen). Hoewel het deze ochtend geen uitgesproken lenteweer was (Regen!), zou het volgens de voorspelling op mijn radiowekker tegen het middaguur droog worden en…. God zij dank…die had gelijk!
We werden welkom geheten door de damescommissie met koffie en heerlijke hapjes erbij (dat lopen we er toch wel weer af). Na een korte uitleg over de wedstrijdvorm Texas Scramble (even opfrissen na de winterperiode) gingen we de baan in. Ik had in de nieuwsbrief gelezen over de nieuwe teemarkers  “IJsvogel” “Eekhoorn” en “Specht”. Ze vielen iets kleiner uit dan ik me had voorgesteld. We zullen er wel aan gaan wennen, maar een beetje verwarrend was het nog wel. Van de 3 soorten is de “Eekhoorn” (dames/rood) absoluut mijn favoriet, dus dat treft. 
Het blijft een super gezellige wedstrijdvorm; Texas Scramble, samen overleggen, tactiek bespreken, baanmanagement, gezellig kletsen…kortom, het is een prima manier om weer een beetje in je spel te komen na de koude wintermaanden.
Ik ontdekte dat ik niet de enige was die in de wintermaanden niet had doorgespeeld, want na het, overigens heerlijk en goed verzorgde, buffet zag ik dat nog enkele dames net als ik ook wat moeite hadden bij het opstaan. Dat zal naarmate de temperatuur oploopt en we weer fanatiek aan het golfen gaan wel snel beter worden. Ik wens iedereen dan ook een gezellig en soepel golfseizoen toe.

Alle dames van de damescommissie hartelijk dank weer voor de organisatie van deze geslaagde dag en voor alle wedstrijden die nog komen gaan!

Slotdag damesdag 2022

Vorige week dinsdag was de slotdag van de damesdagcompetitie. Het weer was fantastisch en mede daardoor werd het een ontspannen wedstrijd. De winnaars werden beloond met planten in mooie herfsttinten. Een slotdag gaat helaas vaak gepaard met afscheid nemen. Afscheid van het golfseizoen, maar ook afscheid van commissieleden en/of personeel. En dat waren er maar liefst 3. 

Op de eerste plaats Helma Molthoff. Helma is gedurende een periode van eerst 7 jaar en de laatste 6 jaar nauw verbonden geweest met de damesdagcommissie, waarvan de meeste jaren als voorzitter. Dat heeft ze altijd op een voortreffelijke wijze gedaan met veel kennis en ervaring. Ze heeft in 2017 de damesdagcompetitie gered door het voorzitterschap op zich te nemen toen niemand anders dat wilde doen. Datzelfde heeft ze gedaan voor de seniorencommissie.

Op de tweede plaats Mieke de Wijs, die gedurende 10 jaar als lid van de commissie en als penningmeester heeft gefunctioneerd. “Onze centjes’ waren bij haar in goede handen en we zullen deze beide, zeer ervaren, commissieleden zeker gaan missen.

De derde persoon waar we afscheid van namen was “onze Corrie”, die met pensioen gaat. Wij als damesdagleden hebben een bijzondere band met haar. Op dinsdag is ze er altijd en zij weet alles van ons. Jammer dat ze vertrekt, maar wij gunnen haar nog vele gezonde en gelukkige jaren met haar familie.

Uiteraard werd ook het team van ForeAll bedankt voor de goede zorgen en de uitstekende service.

Opening damesdag 2022

22 maart j.l. heeft de opening van de damesdagcompetitie plaatsgevonden. Een druk bezochte dag met onder andere heerlijk weer, een goed diner en de aanwezigheid van de Golfdiva’s voor het aanschaffen van een nieuwe golfgarderobe. 

Pagina inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.