Activiteiten jeugd

Voor de jeugd van Golfclub Landgoed Nieuwkerk worden ieder jaar verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

Verslag Glow in the Dark 2021

Geschreven door Teddy

Afgelopen vrijdag speelden de jeugdleden de “glow in the dark” wedstrijd. Alhoewel het buiten helemaal donker was was iedereen goed te zien, de golftassen waren creatief aangekleed met allemaal verschillende soorten lichtjes en er werd gespeeld met lichtgevende ballen en de vlaggenstokken van de holes waren mooi aangekleed met kerstlichtjes. Het was niet makkelijk spelen in het donker, maar het belangrijkste is; geen man met de kettingzaag gezien en iedereen heeft er van genoten.

Foto’s Glow in the Dark 2021

Verslag ouder-kind wedstrijd 2021

Zondag 4 juli was het weer de Ouder-Kind wedstrijd waar zowel de kinderen, ouders, maar zeker ook de jeugdcommissie erg naar uitkeken. De afgelopen edities van dit evenement waren een groot succes mede door het fantastische weer, waar we uiteraard ook dit jaar op gehoopt hadden. Rond de klok van 15.00 uur stond de start van deze shotgun-wedstrijd gepland. Helaas gooide het weer roet in het eten en werden de greens, fairway’s en teeboxen door moeder natuur fors gesproeid. Het gevolg was, dat er enkele greens blank stonden en we de wedstrijd moesten uitstellen tot 15.45 uur en met twee holes moesten inkorten. Max Verstappen bracht gelukkig uitkomst met de start van de Grand-Prix van Oostenrijk, zodat niemand zich hoefde te vervelen tot het groene licht gegeven werd om de baan in te gaan en te gaan strijden om de felbegeerde wisseltrofee. Het noodweer van een uur geleden werd snel  vergeten en met veel enthousiasme liepen ouders en kinderen van hole naar hole om een zo hoog mogelijke score te behalen.

Al snel werd duidelijk dat er inmiddels veel jong talent aanwezig is en dat de betere golfers van onze club over een tijdje alle zeilen bij moeten gaan zetten om aan de top te blijven. Inmiddels werd op het terras de BBQ voorbereid en kwamen de eerste deelnemers alweer binnen. Ton, Lars en Cynthia hadden het perfect voor elkaar en een prachtig buffet stond klaar om de honger te stillen. Na een tijdje wachten en snel rekenwerk van Sandra en Maarten kon dan eindelijk de prijsuitreiking beginnen. Met heel veel energie had Lynn Blanc samen met haar vader de wisseltrofee stofvrij gemaakt en gepoetst voor de volgende winnaar. Wat ze nooit hadden verwacht, was dat zij ook dit jaar de trofee mee naar huis mochten nemen aangezien ze met 14 punten na 6 holes de winnaar waren geworden van de Ouder-Kind wedstrijd 2021. Van harte gefeliciteerd met dit succes!! Graag willen we iedereen bedanken voor hun deelname en hopen uiteraard dat de editie van 2022 wederom een groot succes mag worden.

Foto’s ouder-kind wedstrijd 2021

Sjors Sportief

Ieder jaar is ons streven mee te doen aan Sjors Sportief. Wij zijn hiervoor afhankelijk van de gemeente Goirle. In 2021 is het helaas niet gelukt om een samenwerking tussen de gemeente en Sjors Sportief te realiseren.

Ontdek je talent Sjors

TryOut Sports Tilburg

Basisschoolkinderen uit Tilburg hebben 7 april 2021 meegedaan met een golfclinic via Try Out Tilburg. Heb jij ook mee gedaan en wil je lid worden? Klik dan hier.

Golf Try Out Tilburg

Verslag ouder-kind wedstrijd 2020

Ouder kind golfwedstrijd 2020 Golfclub Landgoed Nieuwkerk

Naast de neary was op hole 17 een lijn voor de straightest (rechtste) neergelegd: deze was ex aequo voor Sid en Ralph, de vader van Noud. Daarbij moet wel vermeld worden dat Ralph de bal via een boom keurig op de lijn sloeg en dat Sid zover sloeg dat de lijn niet lang genoeg was.

Na de prijsuitreiking hebben we met zijn allen genoten van een heerlijke barbecue, waarvoor dank aan het team van Ton en Cynthia. Ook nog dank aan Paul Nout, die op hole 15 niet te verslaan was. Hieronder nog een korte impressie van winnares Lynn (en Franck) Blanc

Lees hier het verslag van Lynn

Op zondag 13 september hebben papa en ik meegedaan aan de ouder-kind golfwedstrijd. Het was super leuk en we hadden ook niet verwacht te gaan winnen. We hebben vooral veel plezier gehad. Ook waren er een paar uitdagingen met op hole 11 de neary die ik ook gewonnen heb! Op hole 15 stond onze pro Paul te wachten om een wedstrijdje met ons te doen maar niemand heeft hem natuurlijk verslagen, hij is niet voor niks onze pro:). De laatste uitdaging was op hole 17 met het lijntje (zo recht mogelijk slaan), die ging minder goed. Na afloop hebben we nog een super leuke bbq gehad en we hebben een mooie wisselbeker gewonnen. We zijn er super blij mee en zullen hem goed blijven poetsen. We hebben er zin in om volgend naar weer mee te spelen.

Groetjes, Franck en Lynn Blanc