Activiteiten jeugd

Voor de jeugd van Golfclub Landgoed Nieuwkerk worden ieder jaar verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

Verslag Paaswedstrijd 17 april 2022

Eerste Paasdag, werd er onder de jeugd gestreden voor de Paashaas-bokaal. Wat een geluk had de jeugd dit jaar: baan nagenoeg leeg en het meest mooie weer wat je je kunt wensen. Ook de Paashaas had zijn werk goed gedaan en rond de putting green volop eieren verstopt die door de kinderen na de wedstrijd in snel tempo werden gevonden. Ton had, op ons verzoek, gezorgd voor krentenbollen en Paasbrood zodat er niemand met een lege maag de baan in zou gaan.  De wedstrijd werd in twee categorieën gespeeld . Een aantal flights speelden de 9-holes wedstrijd en een aantal kinderen de 6-holes wedstrijd.

Omdat de omstandigheden perfect waren om mooie scores neer te zetten, werd er met veel spanning uitgekeken naar de uitslag.  De 6-holes wedstrijd werd gewonnen door Sem gevolgd door Noud en Dominique. De 9-holes wedstrijd werd gewonnen door Jules gevolgd door Olivier H en Lars . We kunnen terugkijken op een succesvol event en hopen dat we volgend jaar weer net zoveel enthousiaste jeugd de baan in krijgen voor de Paashaas-bokaal.

Foto’s Paaswedstrijd

Verslag Glow in the Dark 2021

Geschreven door Teddy

Afgelopen vrijdag speelden de jeugdleden de “glow in the dark” wedstrijd. Alhoewel het buiten helemaal donker was was iedereen goed te zien, de golftassen waren creatief aangekleed met allemaal verschillende soorten lichtjes en er werd gespeeld met lichtgevende ballen en de vlaggenstokken van de holes waren mooi aangekleed met kerstlichtjes. Het was niet makkelijk spelen in het donker, maar het belangrijkste is; geen man met de kettingzaag gezien en iedereen heeft er van genoten.

Foto’s Glow in the Dark 2021

Verslag ouder-kind wedstrijd 2021

Zondag 4 juli was het weer de Ouder-Kind wedstrijd waar zowel de kinderen, ouders, maar zeker ook de jeugdcommissie erg naar uitkeken. De afgelopen edities van dit evenement waren een groot succes mede door het fantastische weer, waar we uiteraard ook dit jaar op gehoopt hadden. Rond de klok van 15.00 uur stond de start van deze shotgun-wedstrijd gepland. Helaas gooide het weer roet in het eten en werden de greens, fairway’s en teeboxen door moeder natuur fors gesproeid. Het gevolg was, dat er enkele greens blank stonden en we de wedstrijd moesten uitstellen tot 15.45 uur en met twee holes moesten inkorten. Max Verstappen bracht gelukkig uitkomst met de start van de Grand-Prix van Oostenrijk, zodat niemand zich hoefde te vervelen tot het groene licht gegeven werd om de baan in te gaan en te gaan strijden om de felbegeerde wisseltrofee. Het noodweer van een uur geleden werd snel  vergeten en met veel enthousiasme liepen ouders en kinderen van hole naar hole om een zo hoog mogelijke score te behalen.

Al snel werd duidelijk dat er inmiddels veel jong talent aanwezig is en dat de betere golfers van onze club over een tijdje alle zeilen bij moeten gaan zetten om aan de top te blijven. Inmiddels werd op het terras de BBQ voorbereid en kwamen de eerste deelnemers alweer binnen. Ton, Lars en Cynthia hadden het perfect voor elkaar en een prachtig buffet stond klaar om de honger te stillen. Na een tijdje wachten en snel rekenwerk van Sandra en Maarten kon dan eindelijk de prijsuitreiking beginnen. Met heel veel energie had Lynn Blanc samen met haar vader de wisseltrofee stofvrij gemaakt en gepoetst voor de volgende winnaar. Wat ze nooit hadden verwacht, was dat zij ook dit jaar de trofee mee naar huis mochten nemen aangezien ze met 14 punten na 6 holes de winnaar waren geworden van de Ouder-Kind wedstrijd 2021. Van harte gefeliciteerd met dit succes!! Graag willen we iedereen bedanken voor hun deelname en hopen uiteraard dat de editie van 2022 wederom een groot succes mag worden.

Foto’s ouder-kind wedstrijd 2021

Sjors Sportief

Ieder jaar is ons streven mee te doen aan Sjors Sportief. Wij zijn hiervoor afhankelijk van de gemeente Goirle. In 2021 is het helaas niet gelukt om een samenwerking tussen de gemeente en Sjors Sportief te realiseren.

Ontdek je talent Sjors

TryOut Sports Tilburg

Basisschoolkinderen uit Tilburg hebben 7 april 2021 meegedaan met een golfclinic via Try Out Tilburg. Heb jij ook mee gedaan en wil je lid worden? Klik dan hier.

Golf Try Out Tilburg